Mange lurer på om de skal besøke en ortopedisk spesialist eller gå til sin fastlege. Ved behov for rask behandling og for å unngå å havne i en sykehuskø, er kanskje et privat alternativ å foretrekke. Når som helst det er en mistanke om traumatisk eller repeterende bevegelseskader på et bein, ledd, en sene eller en nerve, er en ortopedisk lege ditt beste valg for behandling. Hvis pasienten opplever kronisk ledd eller bein smerte, diagnostisert med reumatisk sykdom, eller har leddgikt er en ortopedisk spesialist en viktig del av behandlingen. Dersom du bor i eller i nærheten av Oslo, har du Norges beste utvalg av ortopeder, og i denne artikkelen vil vi gi deg noen tips til hvordan du skal gå frem for å finne din foretrukne ortoped i Oslo.

Privat eller offentlig?

Det første man må vurdere er om man ønsker behandling via det offentlige eller private. De fleste behandlinger dekkes av det offentlige, men det er viktig å ta med seg at de ulike sykehus/behandlingssteder har ulik ventetid. Eksempelvis bør man vurdere å benytte seg av fritt sykehusvalg for å unngå eventuelle lange ventelister.

Som nevnt i vår artikkel om å finne en ortoped, har enkelte sykehus avtaler med private aktører på markedet for å redusere sykehuskøene. Dette bør man undersøke, ettersom det kan redusere ventetiden, samt bidra til at behandlingen kan utføres på av dyktige leger på topp moderne kirurgiske sentre.

Finne en ortoped i Oslo

Når man ser etter ortopedisk behandling, er det viktig å ta hensyn til tilstanden som trenger behandling. Å finne en spesialist som kan ivareta dine behov kan kraftig senke helbredelsesprosessen. Be din fastlege lage en liste over ortopeder i Oslo som spesialiserer seg på eller har erfaring med den behandlingen du er på jakt etter.

Dersom du ønsker behandling gjennom det offentlige, er det nyttig å vite at noen sykehus er kjent for å ha en spesielt god avdeling når det kommer til ortopedisk kirurgi. Eksempelvis er Lovisenberg Diakonale Sykehus med sine drøye 1000 innsatte kne- og hofteproteser årlig den største klinikken i landet på området. De har også høy aktivitet innen skulderkirurgi med ca. 800 skulderoperasjoner årlig.

Sammenlign tjenester og priser

Å liste opp alle ortopeder og klinikker her ville ikke gitt deg all verden av nyttig informasjon. Vårt beste tips er som nevnt å be om henvisning fra din fastlege, men det er også mulig å finne mye nyttig informasjon gjennom å søke på internett. Alle seriøse aktører, både private og offentlige, har nettsider med fyldig informasjon om deres ortopediske tjenester.

Ved å undersøke grundig og sammenligne de ulike tjenester og ikke minst priser i markedet, vil man kunne finne den beste ortopeden i Oslo som både passer til ditt behov og din økonomi. Og når det gjelder økonomi, husk alltid å undersøke hva slags behandling som dekkes av det offentlige før du velger en privat tjeneste som kanskje blir en helt unødvendig utgift – så fremst man ikke har et stort behov for å unngå sykehuskø og ventetid.